Unikt kunstprosjekt på Kongsvinger ungdomsskole

Respo Terrazzo har i samarbeid med kunstnerne Trine Mauritz og Inge Pedersen, Kongsvinger kommune og entreprenør Ø.M. Fjeld AS skapt et helt unikt kunstverk på nye Kongsvinger ungdomsskole. Resultatet er et plasstøpt terrazzogulv av et fargerikt kunstbilde på 135 kvadratmeter.

«Terrazzo er et spennende materiale med uante muligheter...»
Ferdig resultat Kongsvinger terrazzogulv
Start video
Timelapse av kunstprosjektet
Start video
Se kunstnerne fortelle om prosjektet

Med utgangspunkt i naturen, elven og skogen ble ideen om motivet skapt. Målet med gulvet var å forene natur og kultur, forankret i det lokale, men med et blikk på det globale. Gulvet vil glede og inspirere elever og publikum i lang tid fremover.

Selve gjennomføringen og støpeprosessen ble gjort på en helt spesiell måte, med fokus på den minste detalj. Prosjektet er helt unikt i sin utførelse, hvor ingenting ble prefabrikert, men nøye utført håndverk på stedet. Alle farger og resepter har blitt utviklet spesielt for prosjektet.

Selve metoden og fremgangsmåten for å skape gulvet har ikke tidligere blitt utført i Norden.

Det ferdige gulvet er impregnert med Steinfix 60 som vil bevare gulvets vakre utseende, og som er svært effektivt mot uønskede vann-, fett- og oljebaserte flekker. Terrazzo er lett å vedlikeholde og motstandsdyktig mot jevnlig slitasje i flere tiår. Dersom det blir behov for vedlikehold, kan terrazzo slipes opp igjen og vil da fremstå som nytt.

Sammen realiserte vi oppdragsgivernes drøm, og gulvet er i dag et resultat av kunst og håndverk som er smeltet sammen til å bli et unikt kunstverk.

Prosjektet stod ferdig august 2018.

Vil du vite mer om terrazzo?

Ønsker du å lese mer om terrazzo som materiale og hvilke muligheter som finnes?