Terrazzo, Oslo Børs

Terrazzo, Ambassaden, Oslo

Terrazzo 3D, Dronning Maudsgate 1-3, Oslo

Terrazzo støp, fliser og rehabilitering

Ellingard er den leverandøren med størst kapasitet og kompetanse på terrazzo i Norge. Som helhetsleverandør tar vi på oss alle typer oppdrag innen terrazzo og sørger hele tiden for å ligge i forkant av utviklingen av både materiale og teknikk.

Enestående designmuligheter med terrazzo

Terrazzo er et materiale med en nærmest uslåelig slitestyrke – i tillegg til at det er et av de mest miljøvennlige materialene som finnes. 

Når det kommer til terrazzo er det bare fantasien som setter grenser. Vi utfører både store og små prosjekter over hele landet enten det gjelder både legging av ny terrazzo eller rehabilitering av gammel terrazzo. 

Vi tilbyr plasstøpt terrazzo, terrazzofliser samt rehabilitering av eldre terrazzo. Vi er også leverandør av en rekke prefabrikkerte terrazzoprodukter og periodisk vedlikehold. I vår egen terrazzolab kan vi finne tilbake til resepten som matcher deres eksisterende terrazzogulv.

Terrazzogulv, Kongsvinger ungdomsskole

Terrazzo, Filipstad brygge 1

Terrazzo gulv – naturlig og miljøvennlig 

Støpt terrazzo gir fugefrie, slitesterke og dekorative overflater som er lette å holde rene. Terrazzo passer godt til kjøpesentre og terminaler, resepsjoner, trapperom og korridorer som må tåle høy slitasje.

Vi kan også legge terazzofliser på gulv. Flisene finnes i et stort utvalg av farger og har som plasstøpt terrazzo høy slitestyrke.

Respo sirkulærterrazzo – et bærekraftig materiale

Ellingard har utviklet en bærekraftig løsning hvor vi gjenbruker avfall som flis, glass og tegl som tilslag i støp – uten å frakte materialene ut av byggeplassen.

Fliser, glass og tegl knuses i vårt knuseverk og blir silt ut i fraksjoner som vi så blander inn i terrazzostøpen som et nytt materiale i bygget. Avkapp fra fliser eller andre egnede materialer kan også brukes. Resepten vil bli unik for hvert prosjekt, og fortelle deler av byggets historie.

Eksempel på Respo Sirkulærterrazzo

Rehabilitering av terrazzo

En av de fremste egenskapene til terrazzo er at den holder gjennom generasjoner – og ofte lar seg rehabilitere til opprinnelig stand selv etter mange års slitasje og begrenset vedlikehold.

Ved rehabilitering av trapper og gulv, har vi i utgangspunktet to ulike behandlinger å velge mellom: dyprens eller rehabilitering. Er terrazzoen i god stand kan ofte en dyprens være et godt og rimelig alternativ. 

Dyprens innebærer maskinskuring av terrazzoen med rensemidler og diamantpads. Overflatebelegget fjernes og gir terrazzoen en ren overflate. Til slutt blir terrazzoen impregnert med tilpasset impregnering som et proaktivt tiltak mot skitt og smuss.

Rehabilitering innebærer en dyptgående diamantslip som fjerner ujevnheter, forvitring, små og store riper i terrazzoen. Dette gir terrazzoen en overflate som er jevn og lettere å vedlikeholde samtidig som utseendet blir penere og den opprinnelige fargen kommer frem. Etter slip blir terrazzoen impregnert for å tåle videre bruk godt.

Terrazzo er et godt materiale også til kledning av fasade. Igjen kommer terrazzoens mange muligheter innen formater, fargetoner og resepter frem. I tillegg er en terrazzofasade meget holdbar og den er lett å holde ren. Vi hjelper dere gjerne med å montere terrazzo på deres prosjekt.

Vi har et stort utvalg terrazzofliser som egner seg like godt i høyt trafikkerte publikumsområder som i de private hjem. Felles for dem alle er generelt svært høy kvalitet, og stor fleksibilitet hva farger og designvalg angår. De fleste av våre resepter kan også spesialbestilles som hele elementer til trapper eller benkeplater.

Terrazzo 3D, Porsche Studio, Aker Brygge, Oslo

Terrazzo 3D

Magien med Terrazzo 3D er at du som arkitekt og designer enkelt kan skape din egen terrazzo – et funksjonskrav kan løses med ditt unike design.

Rehabilitering, nybygg, interiør eller kunstverk – inne og ute – med fargen, formen, overflaten og blandingen du ønsker. Slipt eller børstet. Eksempler på bruksområder er skulptur, trappetrinn, veggbilde, møbel eller interiør med buede, runde eller rette former. Her er det bare fantasien som setter grensene.

Terrazzo 3D er produsert i Vestby i Norge og kan inneholde gjenbrukbare materialer fra byggeplass med materialer som glass, keramikk, naturstein m.m.

Sertifiseringer

Våre sertifiseringer er kvalitetsstempler som viser at vi er en leverandør å stole på, samtidig som retningslinjer og lovverk er med på å skape trygghet for våre kunder, ansatte og samarbeidspartnere.

miljøsertifisering logo