Den Gamle Ambassaden – Vernet Stucco Lustro

Bildegalleri

Arkitekter:

Opprinnelig Eero Saarinen (1910-1961)

Arkitekter: Atelier Oslo og Lundhagem

Bevaringsarkitekt: Erik Langdalen arkitektkontor

Entreprenør:

Oslo Byggentreprenør as

Byggherre:

Fredensborg AS, med Fokus Rådgivning

Rehabilitering av vernet Stucco Lustro på vegger i fire etasjer i atriumet.

Stucco Lustroen var i 1. etg blitt dekket av fliser og skulle løftes frem igjen etter flere år i skjul. I etasjene oppover trengte den sårt flekkreparasjon og ny sluttbehandling.Ellingard har demontering fliser, fjernet lim og rehabilitert den ærverdige gamle pussen.Prosessen med utførelsen var kompleks da pussen var løs mange steder og hadde store skader etter å ha vært dekket med flislim og fliser.Presisjon og forståelse i håndverket helt ifra å ta ned flisene en reparere til å polere pussen med tilsvarende Italienske materialer og teknikker har vært avgjørende.Pigmentering, blanding, påføring, sliping frem til sluttbehandling.Alle overflater er slip for hånd tre ganger for å få frem riktig overflate før sluttbehandling og polering.

Den tidligere ambassaden til Amerikas Forente Stater ble kjøpt av Fredensborg as og den ble i 2018 fredet. Ambassaden.no

I 2023 ble bygget åpnet, med sosiale og kulturelle møteplasser for naboer, de som jobber der og folk flest.

Saarinen sa under byggingen at «Den amerikanske ambassades bygning skal være et hus i ‘kjole og hvitt’».

Det er med takknemlighet og stolthet vi har bidratt med restaureringsarbeidet, slik at Den Gamle Ambassaden har fått tilbake til sin opprinnelige prakt.